Take 5

Take 5

Pohoda, dobré kafe, lustr ze sítěk na mýdlo a geniální sladkosti.

Park Bohumila Hrabala

Park Bohumila Hrabala

Když projdu kolem zahrady sokolského oddílu a minu ploty rodinných domků, octnu se v parku Bohumila Hrabala. Kousek odsud má rodný dům,

Ferrari zaparkované v pekárně

Ferrari zaparkované v pekárně

Před třemi lety začali pečením v garáži a rozvozem na kole...

Náruč Židenic

Náruč Židenic

Tam, kde jsou ulice zhusta lemované jednopodlažními dělnickými domky a tráva před nimi posetá odpadky.

Barmani s vařečkou, volantem a štaflemi

Barmani s vařečkou, volantem a štaflemi

Ještě nedávno s ledabylou bravurností míchali drinky. Co dělají barmani v době covidu?

Ráječek

Ráječek

Jasně, můžete si tam zajet autem, ale já se tam vydala v květnu z Křenové pěšky podél řeky Svitavy. Nejdřív jsem objevila

Fast food není sprostý slovo

Fast food není sprostý slovo

V Ramen Brno mají zkušenosti z fine diningu a pustili se do vaření japonské klasiky s moravským šmrncem. 

Blahovka

Blahovka

Legendární hospoda, kde si musíte udělat rezervaci, když chcete usednout ke stolu.

Medobraní na střeše

Medobraní na střeše

Včelař Tomáš Görig tvrdí, že terroir u medu je stejně důležitý a jedinečný jako u vína.

Hybaj na Holednou

Hybaj na Holednou

Probudit se prvního ledna, vykulit oči do bílého Brna a vyrazit turistit, když ještě většina chrní.