Take 5
Pohoda, dobré kafe, lustr ze sítěk na mýdlo a geniální sladkosti.
Park Bohumila Hrabala
Když projdu kolem zahrady sokolského oddílu a minu ploty rodinných domků, octnu se v parku Bohumila Hrabala. Kousek odsud má rodný dům,
Ferrari zaparkované v pekárně
Před třemi lety začali pečením v garáži a rozvozem na kole...
Náruč Židenic
Tam, kde jsou ulice zhusta lemované jednopodlažními dělnickými domky a tráva před nimi posetá odpadky.
Barmani s vařečkou, volantem a štaflemi
Ještě nedávno s ledabylou bravurností míchali drinky. Co dělají barmani v době covidu?
Ráječek
Jasně, můžete si tam zajet autem, ale já se tam vydala v květnu z Křenové pěšky podél řeky Svitavy. Nejdřív jsem objevila
Fast food není sprostý slovo
V Ramen Brno mají zkušenosti z fine diningu a pustili se do vaření japonské klasiky s moravským šmrncem.
Blahovka
Legendární hospoda, kde si musíte udělat rezervaci, když chcete usednout ke stolu.
Medobraní na střeše
Včelař Tomáš Görig tvrdí, že terroir u medu je stejně důležitý a jedinečný jako u vína.
Hybaj na Holednou
Probudit se prvního ledna, vykulit oči do bílého Brna a vyrazit turistit, když ještě většina chrní.