Víno z blízka a žensky

Libuše, Karla, Nikola, Dominika, Andrea, Zuzana. Šešt žen z šesti jihomoravských vinařství se setkalo v horkém letním večeru v Otevřené zahradě pod Špilasem. Už samo o sobě je to místo vlídně kouzelné. Když se ve stráni rozmístní stanoviště, je to stezka atmosféry. 

Nikole z vinařství VONI pomáhal manžel. Zářila jim na stole slunečnice a parádní etikety jim malovala kamarádka. Mají jen 0,5 ha, zato farmu s krávami a ovcemi k tomu. Můžete k nim vyrazit i do penzionu, kde prý naservírují domácí sýry. 

Karla je polovinou z vinařství Syfany, které mě zaujalo otiskem ruky na krabici a etiketou "Víno s bordelem". Svérázný a pravdivý způsob jak upozornit na nefiltrované víno s kalem, jsem ocenila. Navíc předevčírem jsem si pod Mrakem vychutnala jejich skvělý ryzlink. 

Libuše je jednou ze tří sester z vinařství U Vrbů. Finalistka v sabráži dávala při nalévání vína, jednu ruku za záda a sekundovala ji sestra. Nalila mi "víno po tréninku", na kterém se prý jako trenérka podílela. 

Srdce Dominiky bije pro Plenér. Tak dlouho jsem za ní chtěla vyrazit a neustále mi do jejich akcí něco přicházelo, že se hora vydala k Mohamedovi. V místě pod třešní dokázala vykouzlit vřelou atmosféru. V nabídce zářil její růžový Leonard spolu s průsvitnou tabulkou menu a bavil mě její "obláčkový" lak na nehty. Cuvé Leonard odzbrojilo mnohé!

Buď jsem měla špatný den já, nebo Andrea z Dobré vinice, protože jsem tu necítila nic. Stane se. Pokračovala jsem k Zuzce, z vinařství 3/4. Leccos jsem už od ní měla nachutnáno, jelikož jsem u ní byla už dvakrát pomáhat na vinobraní. nechyběla kytka lučního kvítí a cenovka flašek psaná na kartónu. Všechno mělo styl. 

Skvělá akce, která proběhla v rámci letních setkání Víno z blízka pořádanou nadací Partnerství, která Otevřenou zahradu provozuje.