Ikony sportovního Brna

Pro mě zatím nejlepší prohlídka po Brně, co jsem zkusila! Zbyněk Rederer, mladý muž zapálený do historie i sportu a vedoucí lektorů Technického muzea Brno, vymyslel pro TIC Brno prohlídkový okruh po architektonických ikonách brněnské sportovní historie. Na rovinu, nikdy jsem v Brně nebyla na hokeji ani fotbalu, ale toto jsem žrala s chutí. Zdaleka to totiž není jen o gólech. 

Stanula jsem v místech, kam jsem jako malá chodila bruslit, už vypadají dávno jinak. Že jsem chodila hrát volejbal do jedné z nejstarších sokoloven, jsem se dozvěděla až teď. Občíhli jsme opuštěný stadion zarostlý houštinou i veslařský klub s unikátní historickou dílnou na veteránské pramice. Stojí tu i kouzelná dřevěná tančírna, která to kvůli havarijnímu stavu a chybějícím prostředkům po zimě možná už nerozdýchá. Projeli jsme Farinovu zatáčku na starém okruhu Grand Prix i nakoukli přes mříže na nejstarší evropský (dnes již normám nevyhovující a tlející) velodrom. No a o tom, že máme pod Špilasem historickou Turnhalle s ochozy něco vím, protože jsme tam mívali voliš na vysoké.

Doporučuju neminout. Užijete si našlapané tři hodiny jízdy minibusem jen pro vaši partu, zastávky i objevy. A nebojte se vzít s sebou i dědu, třeba bude doplňovat už tak velmi znalého průvodce jako ten náš nejstarší pamětník a schytá obdiv kolektivu.