KUMST

Ať jde o módu, grafiku, hudbu, architekturu nebo film, všechno se to sem vleze pod střechu zvanou KUMST. Hnízdo pro začínající brněnské tvůrce provozované Jihomoravským inovačním centrem, kam můžete na výstavu, přednášku nebo si dát konzultace, jak v oboru podnikat. Nejdřív se zrodil nápad, pak se našly prostory po Fakultě výtvarného umění. Vybydlené, ale zato s tím správným punkovým puncem. Pozůstatky studentské kreativity tu zakonzervovali, přidali zázemí a bezvadné neposedné písmo stvořené ateliérem Pixle jen pro ně. Mrkněte na něj tady.

Do jejich prostor jsem se zamilovala už v rámci Openhouse, pak jsem tu byla na přednášce a úplně čerstvě jsem využila jejich coworking, když jsem v upršený den hledala azyl při broušení parket. Užívám si potulovat se po chodbách a nasávání detailů. Třeba ty záchodky! V Zašívárně je kdo? A kdo se ukrývá pod jménem Nestydo? Kam bych došla, kdybych pokračovala po schodech, kudy prý už cesta nevede? 

Díky Kvítkům v bytě ožil zadní dvůr a největší úsměv mi vykouzlila Samotka i kresba na zdi. Že by ji někdo stvořil pro mě? No jasně že jsem vzala za kliku, ale už si ji asi někdo bookl. Když na mě bylo moc rušno v coworkingu, upíchla jsem se do prázdného dětského koutku a měla tu svatý klid. 

A právě tady mě to napadlo! Vždyť KUMST miluje neuchopitelný věci stejně jako já. A tak jsme s principálem Davidem ukuli, že vám tajemství místních chodeb můžu v rámci mých procházek Brnem ukazovat. Že mi dá přístup i o víkendu, když budu potřebovat. Pokud jste někdo s návštěvou Brna otálel, máte o důvod víc se do něj vypravit. Vybrat si můžete z několika okruhů a témat, nově mám vybroušené téma designové. Od interiérů bister, knihkupectví, parfumérii, přes sexhop, mrak až po zastávku MHD. No a kreativní hub KUMST v této galerce nesmí chybět. Nakouknout sem můžete alespoň prostřednictvím fotek.