Když natrefíte na trafačku

Řeknete si blbá trafačka. Malý domek, který musí skýtat přístřeší k distribuci rozvodných sítí, a tak jeho ubohost bereme na milost. Jenže tady v Brně si ho občas vezmou do parády místní kreativci, a to je pak radost míjet takové klenoty. 

Jako první vzbudila před lety pozornost ta u Koliště. To jsem ještě netušila, že ji mají na svědomí kluci z MalujemeJinak a že jejich tvorbu najdu na spoustě dalších míst.

Od trafačky na přístavišti jsem se odtrhnout nemohla a myslím, že jsem nebyla sama, do koho se vpíjely Neptunovi uhrančivé oči.

K trafačce pomalované jako panelák jsem šla už cíleně, protože jsem ji nutně musela vidět na vlastní oči. Když spatříte minipanelák s číhajícím nezbedným dítětem za rohem mezi velkými nudnými paneláky, nutně vám musí škubat koutky u úst.

Jenže já pé cestě v Bohunicích natrefila ještě na jeden úkaz. Na trafačku zahalenou do slavného abstraktního Mondrianova obrazu. No, myslím, že tím v Brně nekončíme. 

EDIT: v roce 2023 spustila energetická společnost eg.d tento web, kde jsou mapované umělecky pomalované trafačky nejen v Brně!