HODNĚ NĚKDE

Ten večer jsem spěchala do kina, ale dvě slova zářící v setmělé ulici, kde žádný podnik nečekáte, mě zastavila. „Děkujeme, že nám nechčijete do květináčů“ stálo na ceduli, kterou jsem uvnitř zahlédla, když jsem přitiskla nos na výlohu. Přemílala jsem si ta dvě slova na jazyku a vzbuzovalo to ve mně mnohé představy. HODNĚNĚKDE.

Včera jsme se v té kavárně sešli s neúnavným cyklo asphalťákem Honza Šmikmátor a pár momentů nám stačilo, abychom si uvědomili, že ta hudba, kterou slyšíme, není z repráku. A tak zjišťujeme, že v suterénu je klavír. Útulný podnik má spoustu žárovek a taky kvítek, z nichž některá mají na květináči nápis TENTOKRÁT PŘEŽIJU. Na policích moravská vína, aktuálně i burčák a kávu od brněnských Fiftybeans. Sladkosti, co si pečou a makový chlebíček, co nejde přestat ujídat.

Psí koutek s patřičnými proprietami je nepřehlédnutelný stejně jako fajn týpek (majitel) se smyslem pro humor za barem. Mám ráda prostor, kde se můžete bez ostychu zapojovat do cizích konverzací.

Otočilo se tu několik svérázných hostů včetně hafana s ledově pronikavým pohledem. Při odchodu mi vrazil čumák do dlaní se slovy „tak podrbeš mě konečně, nebo na mě budeš jen civět?“ Při debatě jsme se shodli, že Veveří je čtvrť s největší koncentrací hospod a kaváren v Brně. Který je váš oblíbený?