Grandezza a její minulé životy

Na procházkách vám ukazuju Brno v ulicích a vy mně na oplátku třeba, kde bydlíte. A tak jsem se zvědavostí vkročila do pokoje na Zelném trhu 2, tedy v hotelu Grandezza, který býval v minulém životě mou fakultou, . 

Věděla jsem, že budova postavená jako Družstevní záložna prošla pečlivou rekonstrukcí. Útroby této instituce za mých studií výstavní zcela určitě nebyly. Pomyslela jsem na to, jestli jsem v části pokoje, nepsala zkoušku z makroekonomie. 

Do hotelu jsem několikrát napsala, až se nade mnou smilovali. S vlídnou manažerkou jsem směla nakouknout do pár pokojů a vyprávěla jsem jí, jak v recepci bývala aula (ten ručně malovaný skleněný strop si ale vůbec nepamatuju) a v prvním patře studijní oddělení. Jak nám učitel řekl „a když pořád nevíte, co je to trh, podívejte se z okna“.

Tržiště na Zelňáku funguje staletí a z hotelu je na něj velkolepý výhled. Nejen na něj. I na Petrov nebo na divadlo Reduta. Prostě nechala jsem se zase jednou unést vzpomínkami a při focení si vychutnávala detaily. A tady je malá ochutnávka z fotek. 

A příště ráda testnu stejnojmenou restauraci dole v budově, kde jsem objevila parádní almary!